10 anledningar att besöka Nässjö - Stadsparken.



Förra året släppte Smålandstidningen en bilaga vid namn SOMMAR som innehöll massa godbitar för kommuninvånaren. Bland annat innehöll denna bilaga en oemotståndlig lista med hela 10 guldklimpar som bara inte får missas om man är på besök i Nässjö. Som stadens mest undersökande och djupdykande blogg kände jag förstås ett ansvar mot mina läsare att själv utforska dessa smultronställen och ge mina egna omdömen. Jag påbörjade resan förra sommaren men hann tyvärr inte färdigt. Nu mina vänner kan jag meddela att jag är färdig och redo att presentera - 10 anledingar att besöka Nässjö  -  Är ni redo? Då kör vi!





Stadsparken är en grönskande oas mitt i stan, bara ett par kvarter från Resecentrum. Där ligger Nässjös splitternya bibliotek och konsthall. Bangolf med tävlingsstandard och en pittoresk kaffestuga med enklare bakverk. Gillar du växter kan du följa de snirkliga gångarna i sortimentsträdgården där blommor och buskar som klarar Nässjös norrlandsklimat odlas. En vandring i lagom tempo runt Ingsbergssjön tar en kvar och från östra sidan ser du flera av Nässjös signum; Nässjömasten, stadshustornet, kyrkan, Hotell Högland och vattentornet som kvällstid får ett fint diadem av små lampor.


För mig är Stadsparken i Nässjö så mycket mer än bara detta. Här har Joppe lyft på benet tusentals gånger. Vi har blivit anfallna av såväl spydig kanadagås som ilsken svanpappa. Jag passerar denna park i princip varje dag och jag måste faktiskt erkänna att den är väldigt vacker.



Ett besök i sortimentträdgården kan säkert underhålla någon. Själv tycker jag det är ganska dystert där inne, och efter att ha sett Harry Potter och Den Flammande Bägaren där Cedric dör i den jättestora labyrinten, så får jag lite panik när jag är inne i gångarna. Vilken blomma som helst skulle ju kunna vara en flyttnyckel och föra mig rakt till Voldemort.






Att jag är kung på det mesta är ju sedan länge känt, men att jag är kung på minigolf kanske inte många känner till. Jag är helt enkelt grym på detta och just därför har knappt någon vågat utmana mig på detta under de senaste åren. Banan ser inte mycket ut för världen och själv tycker jag förstås att äventyrsgolf är lite roligare.




I parken finns det mycket stora möjligheter till lek. Detta har inte förevigats med någon bild här då det var alldeles för mycket barn i rörelse och misstänksamma föräldrar som med första blicken utsåg mig och min medhjälpare till både mördare och kidnappare när vi passerade förbi med en kamera i handen. Lite läskigt faktiskt. Jag rekommenderar tidiga mornar eller sena kvällar om ni liksom jag har barnet kvar inom er och vill testa på den fruktade Lejongungan.


Jag gillar Stadsparken och kan faktiskt rekommendera ett besök här. En promenad runt sjön, eller varför inte ta med en filt och ha lite picknick i gräset. Det finns även grillmöjligheter. Tänk på att ta det försiktigt bara. Det händer då och då att folk hamnar i vattnet, och det är nog inte alltid en olyckshändelse. Ärligt talat vill jag inte veta vad som ligger på botten av Ingsbergssjön.

Sen om alla idioter kunde sluta slänga i alla parkbänkar, kundvagnar och cyklar i sjön på fredag och lördagskvällarna så vore det en bonus. Oj, det där lät nästan som en arg insändare från Bo. Han hade för övrigt med dagens dikt i Smålandstidningen. Missa inte den, och missa inte Stadsparken!

.