10 anledningar att besöka Nässjö - Lövhult.Igår började jag resan med att presentera mitt besök i Stadsparken i Nässjö. Nu är det dags att ta steget vidare på listan för att se vad som mer döljer sig för skatter i Nässjö kommun.
Lövhults fritidsområde på vägen mot Eksjö passar alla som gillar att röra på sig i naturen. Navet är motionsgården , varifrån flera motionsspår, varav ett asfalterat, utgår. Här finns camping, vandrarhem och ett kapell.

Som ni hör på namnet så är luften fri i Lövhult. Det är det som är det bästa, man kan liksom släppa ut sig själv på grönbete eller bara springa av sig lite i det fria. Det är bara du själv som sätter gränserna, och du kan t om BO där ute. Jag själv har vandrat på många av slingorna. Jag har avverkat den fruktade milen både till fots och med skidor.Lövhult har något som passar både gammal och ung. För den mer atletiska typen som mig själv finns här även ett utomhusgym när man kan förbättra på muskelmassan en aning.För den lite mer leksugne finns det mycket spännande att hitta på. Var dock försiktig, speciellt i Dödshinderbanan som ligger lite längre in i skogen. Jag har själv nästan blivit offer för den, men lyckades ta mig ur knipan i sista stund. Testa istället på den lite mer ofarliga linbanan som finns i anslutning till utegymmet.För dig som är lite mer intresserad av kulturen än naturen. Först och främst vill jag passa på att beklaga att du blev sån, men jag antar att något gått snett i din uppväxt. I alla fall så finns det ett kapell du kan kika in i. Utanför kapellet finns en liten brunn som påminner väldigt mycket om den i The Ring. Hela området kring brunnen skriker offerplats så är du på plats i Löbhult och har en vän med dig som du tröttnat på, passa på att offra denna och se om du får något gött tillbaks.Slutligen ska du verkligen passa på att grilla dig en riktigt go köööv när du är i Lövhult. Det finns flera grillplatser i området och vid ett av dem ett splitter nytt grillgaller sponsrat av stadens fyndigaste varuhus - ÖoB.
Passa nu på att ta er ut till Lövhult och underhåll er för fulla muggar. Men tänk på vissa saker. Akta dig för ormar, de finns överallt där du minst anar det. Gå inte för långt och lyssna inte när dina kompisar börja hinta om "genvägar", du kan hamna långt bort och aldrig återvända.

.
1
Skidor

Snart är ju hösten över, då är det bäst att köpa nya skidor inför den kommande skidresan på Länna Sport. Dom säljer online och har ett stort sortiment av bland annat Twintips, Twintipskidor, Carvingskidor och damskidor, men även skidhjälmar, pjäxor och skidglasögon. Tydligen ska det vara fraktfritt också. Är man inte skidintresserad så finns det alltid hockeyklubbor, hockeyskridskor, gummistövlar, skyddsskor och fotbollsskor!