Varvet på 30 dagar - Dag 24

Den här helgen var kanske inte optimal ur träningssynpunkt, men jag har gått många meter i alla fall så fötterna och benen har fått jobba lite Körde även lite dansmoves i natt och det måste väl nästan gå in under kategorin träning.
 
Annars är jag hyffsat laddad för ny vecka. Mycket som ska falla på plats sista dagarna, men jag tror det bästa är att jag inte tänker för mycket utan bara gillar läget och kör på. Tufft schema imorgon, men känner att jag måste ut på i alla fall någon runda nu i veckan. Får se när det blir lucka för detta.
 
Har kikat lite på GP:s 10 tips inför Göteborgsvarvet för att stämma av lite hur jag ligger till.
 
 
 
1 Hämta lappen på rätt ställe
Hoppas att jag lyckas att lösa denna. Kan vara ganska svårt för mig som helt saknat lokalsinne. Men att följa strömmen av tusentals andra löpare känns som en riktigt bra idé.
 
2 Toppa formen
Mja, för en vecka sedan kändes det riktigt bra. Nu känns det lite tyngre. Förhoppningsvis lyckas jag få in ytterligare en topp. Bara jag känner mig ganska stark så får jag nog extra energi när jag står på startlinjen på lördag.
 
3 Ät rätt
Jag håller mig nog till det som funkar bäst för mig. Äta oregelbundet, inte ha koll på speciellt mycket och framförallt inte är för nära starttiden. Förra året laddade jag ju upp med hotellfrukost, vilket kändes kanon. Får nog spana in om det går att lösa detta även denna gång.
 
4 Få bukt på löparmagen
Den här är ju ganska relevant för mig. Har haft en del problem med magen och precis avslutat en månad med laktosfri kost. Tror att det gjort skillnad, men det viktigaste är nog att inte testa någonting nytt dagarna före start. Och sen tror jag att jag ska skippa sportdrycken under loppet eftersom jag inte dricker det vanligtvis annars.
 
5 Skippa skavet
Har inte direkt några problem med detta, och har väl insprungna skor och kläder som känns sköna. Rekommenderas att tejpa bröstvårtorna, men jag tror de får hänga fritt även i år.
 
6 Testa inget nytt
Jag testade ju mitt nya vätskebälte innan helgen och det kändes ju bra. Får nog köra något pass till med det så jag vet att det verkligen sitter på plats och inte gör någon skada. Hoppas och tror att det ska gå bra.
 
7 Sov ordentligt
Brukar inte vara några problem för mig. Speciellt med tanke på att det är fredag innan och jag alltid är supertrött på fredagar. Det här borde jag ju kunna förbättra avservärt från förra året då jag åkte till Göteborg med två nattmänniskor som slutade jobba typ vi midnatt. Tokar.
 
8 Var ute i tid
Jag brukar gilla att vara ute i god tid. Umgås dock med mycket folk som absolut inte verkar tänka på tider över huvud taget. Jag vill ju inte nämna några namn, men tycker det var aningen stressigt förra året så nu ska jag ta det lite lugnare.
 
9 Öppna lugnt och undvik väggen
Denna punkt är vanligtvis ganska svår för mig, men eftersom jag vet att det är en längre distans än jag brukar springa så ska jag skärpa till mig. Finns absolut ingen anledning för mig att stressa. Om det inte skulle regna eller nåt förstås för då vill jag fan inte vara ute för länge.
 
10 NJUT!
Det ska jag verkligen göra. Det är en fantastisk folkfest.
 
 
Jag känner mig hyffsat förberedd. Det finns lite att putsa på, men jag tror att det kommer gå bra i slutändan.
 
 
 
1
Anonym

Hej Markus. Jag har skrivit ett meddelande till dig på FB som jag önskar att du läser. Ligger i mappen för övrig post. Med vänlig hälsning, A